Shopping Cart

Alles over lithium batterijen

Tegenwoordig worden lithium batterijen steeds meer en meer gebruikt. Het aandeel lithium batterijen is van 3 naar 15 procent gestegen. De accu’s in een elektrische auto bevat lithium of beter gezegd het zijn lithium-ion accu’s. Ook in uw laptop en mobiele telefoon zit waarschijnlijk een lithium-ion batterij of accu.

Dit zijn de meest voorkomende lithium batterijen:

  • Lithium batterijen; gebruikt zuivere  lithium in metaalachtige vorm als basis. Deze batterijen zijn niet oplaadbaar.
  • Lithium-ion batterijen; gebruikt lithium verbindingen als basis. Deze batterijen zijn wel oplaadbaar. Deze oplaadbare batterijen kunt u in onze webshop bestellen.

De voordelen van lithium-ion batterijen

Lithium-ion batterijen zijn over het algemeen lichter dan de bekende alkaline batterijen. Ze zijn hierdoor makkelijker mee te nemen en ook geschikt voor speelgoed voor kinderen.

Lithium-ion oplaadbare batterijen gaan zeven keer langer mee dan een gewone batterij, omdat ze een hoge energiedichtheid en een geringe zelfontlading hebben. en duurzamer voor het milieu dan de alkaline batterijen.

Zijn lithium batterijen gevaarlijk?

Net zoals de ouderwetse alkaline batterijen kunnen lithium batterijen ontploffen. Echter de kans hierop is zeer klein. De batterijen worden uitgebreid gemeten en getest. Het is in ieder geval van belang om de batterijen niet in contact te laten komen met water of extreme hitte. Zo voorkomt u gevaarlijke situaties.

Als een van uw batterijen beschadigd zijn, ziet u bijvoorbeeld witte uitslag, of zijn er roestplekken te zien of lekt de batterij? Zorg ervoor dat u de batterij in een plastic zak inlevert bij een Stibat inleverpunt. Deze inleverpunten vindt u op de plek waar u de batterij heeft aangeschaft zoals bij de supermarkt of een elektronicawinkel.

Gratis verzending

Binnen Nederland & België

30 dagen bedenktijd

Na ontvangst van uw bestelling

12 maanden garantie

Op defecten van onze producten