Shopping Cart

Voordelen en nadelen van oplaadbare USB Batterijen

Hoezeer we weten dat oplaadbare batterijen de alkaline batterijen voor eenmalig gebruik op vele fronten verslaan, geen enkele oplossing is perfect. Oplaadbare batterijen hebben hun voor- en nadelen, net als al het andere. Maar wanneer u oplaadbare batterijen vergelijkt met hun tegenhangers voor eenmalig gebruik, zult u het met ons eens zijn dat oplaadbare batterijen de beste keuze zijn.

De voordelen van oplaadbare USB batterijen

Oplaadbare USB-batterijen bieden vier duidelijke voordelen ten opzichte van alkaline batterijen voor eenmalig gebruik:

1. Meer waar voor uw geld

Een 4-pack USB oplaadbare lithium ion batterijen van Namtek kan tot 4.800 alkaline batterijen vervangen. Voor elke alkaline batterij die u weggooit, kunt u een USB lithium-ion batterij 1.200 keer opladen. Dat betekent dat u veel minder batterijen hoeft aan te schaffen gedurende uw hele leven.

2. Milieuvriendelijker

Oplaadbare USB-batterijen zijn om meerdere redenen beter voor het milieu. Ten eerste gooit u minder batterijen op de vuilnisbelt omdat elke batterij langer meegaat. Ten tweede betekent de behoefte aan minder batterijen dat er minder grondstoffen nodig zijn om die batterijen te produceren: minder chemicaliën, minder mijnbouw, minder verpakking, minder transport en natuurlijk minder afval.

3. Prestaties

Spanning: Lithium ion chemie geeft een constante uitgangsspanning van ongeveer 3,7V. Dit betekent dat er meer spanning beschikbaar is om uw apparaat van stroom te voorzien. Vervolgens wordt de spanning verlaagd tot bijvoorbeeld 1,5V voor een AA- of AAA-batterij en blijft de spanning van begin tot eind op 1,5V. Bij andere batterijen neemt de spanning echter af naarmate u de batterij gebruikt en als de spanning afneemt, zullen ook de prestaties van veel apparaten afnemen (denk maar aan een zaklamp die na verloop van tijd minder fel gaat branden).

USB Batterijen - Constante spanning

Gewicht: Lithium-ion usb batterijen zijn aanzienlijk lichter dan alkalinebatterijen. Als gewicht belangrijk voor u is, bijvoorbeeld als u ze in een hoofdlamp gebruikt, zult u merken dat deze gewichtsbesparing zeer gunstig is.

4. Het gemak

Dit vierde en laatste voordeel van oplaadbare usb batterijen kan niet genoeg worden benadrukt: Gemak. Oplaadbare USB-batterijen zijn uiterst handig omdat u nooit naar de winkel hoeft te rennen om ze te vervangen. Ze laden snel op, dus zelfs als u ze dringend nodig hebt, kunt u ze gewoon in het stopcontact steken om ze snel op te laden.

Oplaadbare batterijen zijn handig omdat ze via elke USB-poort kunnen worden opgeladen. Sluit ze aan op uw computer, powerbank, zonnepaneel of een USB-poort in uw auto. Elke USB-poort waarmee u andere elektronische apparaten kunt opladen, is geschikt voor oplaadbare USB-batterijen.

De nadelen van oplaadbare USB batterijen

Er zijn ook een aantal nadelen waar onze industrie hard aan werkt om ze zoveel mogelijk tegen te gaan:

1. Hogere aanschafprijs

Hoewel oplaadbare USB-batterijen op de lange termijn minder kosten, is de prijs aanzienlijk hoger. Oplaadbare batterijen kunnen tot tien keer meer kosten aan de kassa. Een hogere prijs kan een beetje ontmoedigend zijn als je niet denkt aan de besparingen die oplaadbare batterijen op lange termijn bieden.

2. Verslechtering van de prestaties van batterijen

De prestaties van alle batterijen hebben de neiging om na verloop van tijd en door gebruik en blootstelling aan hitte en gebruikscycli te verslechteren. Ze verliezen ook langzaam hun lading als ze niet regelmatig worden gebruikt. Oplaadbare batterijen hebben de neiging hun lading sneller te verliezen dan alkalinebatterijen voor eenmalig gebruik. Dit betekent dat het belangrijk is dat ze opgeladen en in gebruik blijven, hoewel moderne lithium-ionbatterijen op dit gebied vrij goed presteren. Anderzijds kunnen alkalinebatterijen jarenlang op de plank blijven liggen zonder noemenswaardige verslechtering.

3. Indicatoren voor de oplaadstatus

Een ander nadeel van oplaadbare batterijen is dat ze niet altijd een waarschuwing geven als de batterij bijna leeg is op elektronische apparaten die zijn ontworpen voor oudere batterijtechnologieën. Dit is geen fout van de batterijen zelf. Het probleem ligt veeleer in de manier waarop apparaten de batterijspanning meten als indicatie voor de ladingstoestand. Bij lithium-ionbatterijen bedraagt de uitgangsspanning 1,5 V van begin tot eind, maar sommige apparaten verwachten een spanningsdaling die alkaline- en NiMH-batterijen hebben. Veel fabrikanten zijn hun firmware aan het herschrijven om beter met lithiumbatterijen te kunnen werken, zodat dit probleem in de komende jaren tot het verleden zou moeten behoren.

Wel of geen USB Batterijen?

Nu kent u de voor- en nadelen van oplaadbare USB batterijen. U kiest uiteindelijk zelf welke batterijen voor u het beste zijn. We willen u aanmoedigen om eens na te denken over onze oplaadbare lithium-ion batterijen als vervanging voor alkalines voor eenmalig gebruik. U zult merken dat oplaadbare USB batterijen superhandig zijn, beter voor het milieu, en heel gemakkelijk in het gebruik.

Gratis verzending

Binnen Nederland & België

30 dagen bedenktijd

Na ontvangst van uw bestelling

12 maanden garantie

Op defecten van onze producten