Shopping Cart

USB-C wordt de toekomst en de nieuwe standaard

USB-C is de nieuwste versie van een oplaad- en gegevensoverdrachttechnologie die al meer dan tien jaar bestaat. Steeds meer consumentenelektronica wordt op de markt gebracht en voorzien met USB-C.

USB-C zal vroeg of laat de standaardnorm worden. Sommige bedrijven die zich hebben verzet tegen standaardisatie, zoals Apple, gaan snel over op USB-C. En in Europa wordt gesproken over wetgeving die vereist dat USB-C de standaard oplaadpoort wordt voor alle mobiele telefoons, tablets en andere consumentenelektronica.

Waarom USB-C voor opladen

De oorspronkelijke USB-poort was niet bedoeld als oplader. Het werd ontworpen voor gegevensoverdracht in een wereld die vertrouwde op een half dozijn verschillende soorten poorten om apparaten met PC’s te verbinden. USB creëerde een standaard die het mogelijk maakte randapparatuur te combineren in plaats van vast te zitten aan een fabrikant.

Toch duurde het niet lang nadat USB was opgericht als een standaard voor gegevensoverdracht, voordat ingenieurs beseften dat ze de poort ook konden gebruiken om apparaten van stroom te voorzien. Het was slechts een korte stap om de technologie te gebruiken om lithium-ion batterijen op te laden. Dit is waar we nu staan.

Waarom is USB-C beter voor opladen?

Om verschillende redenen. Ten eerste is het sneller. USB-C kan sneller elektriciteit vervoeren dan zijn oudere tegenhangers. Lithium-ion oplaadbare batterijen laden al sneller op dan NiCad en NiMH batterijen. Maar met USB-C aan boord laden ze nu sneller op.

Een snoer en een poort

Het andere groot voordeel van USB-C als oplaadstandaard is gemak. Zodra het de standaardnorm wordt om alle anderen die ervoor kwamen te vervangen, zult u slechts één snoer en één oplaadpoort nodig hebben voor alles, van uw oplaadbare lithium-ionbatterijen tot uw smartphone.

Een enkele poort en kabel maakt het opladen en voeden van elektronische apparaten veel gemakkelijker. Thuis hebt u geen vijf verschillende soorten kabels nodig voor al uw apparaten. Als u onderweg bent, kunt u één kabel meenemen en weten dat hij werkt met elke oplaadpoort die u tegenkomt.

Alle beetjes helpen

Op het eerste gezicht lijkt USB-C een heel klein ding. Elke nieuwe technologische vooruitgang die net iets meer gemak toevoegt, maakt de technologie beter.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat de overstap naar USB-C niet alleen mensen helpt die hun oplaadbare batterijen of mobiele telefoons van stroom willen voorzien. Dezelfde technologie biedt ook een snellere gegevensoverdracht.

Dit betekent dat USB-C compatibele apparaten sneller werken en meer gegevens kunnen overdragen. Dit betekent dat grotere apparaten, zoals smart-tv’s bijvoorbeeld, nuttiger worden. Snellere gegevensoverdrachtssnelheden en een hoger vermogen maken het alleen maar beter.

Namtek en USB-C

Gelukkig zagen we de USB-C standaard al aankomen bij de introductie. Het verheugt ons dat we het kunnen integreren in onzeAA en AAA oplaadbare batterijen. Wij zijn ervan overtuigd dat USB-C alle andere soorten USB-connectoren volledig zal vervangen. Het is slechts een kwestie van tijd.

Gratis verzending

Binnen Nederland & België

30 dagen bedenktijd

Na ontvangst van uw bestelling

12 maanden garantie

Op defecten van onze producten